Daar zit ik dan; helemaal klaar voor mijn eerste blogpost. In mijn rugzak een klein beetje blogervaring als gevolg van mijn wereldreis. Plus een klein boekje gover blogervaringen. Belangrijkste les die ik daaruit haalde; gewoon beginnen. Here we go! in deze post als start wat uitleg over mijzelf en voorgenomen veranderthema’s.
Ik denk dat ik mijzelf zonder verlies aan realiteitszin kan omschrijven als bewuste levensgenieter. Iedere dag beleef ik met plezier en verbaas mij weer over allerlei dingen die ik tegen kom. Ik zit dan lachend op de fiets en vaak vraag ik mijzelf af of ik de enige ben die dit opvalt of dat iedereen dat heeft.
Graag wil ik een impressie geven van alles wat ik beleef en het zou mooi zijn als ik daarmee soms een moment van herkenning of verrassing kan creëren . Want waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Een aantal verander richtingen die ik meer dan interessant vind:
Het mensenlijk gedrag: Vanuit de gekookte kikkertheorie weten we dat geleidelijke verandering onopgemerkt gaat. Maar betekent dat dan dat we dat moeten accepteren? Klein voorbeeldje: Blijf het heel bijzonder vinden dat iedere dag bij de ingang van de AH een man de straatkrant verkoopt. Zeg hem natuurlijk altijd gedag, en hij mij ook. Vraag me dan iedere keer af; waarom zoekt deze man geen krantenwijk? dan heb je vast inkomen en zelfs een eindejaar bonus. En waarom kopen mensen kranten die ze door gebrek aan relevante actuele artikelen veelal toch niet gelezen? Als klap op de vuurpijl is er zelfs een keurmerk voor straatkrant verkopers!
De deeleconomie: Wat ik een mooie ontwikkeling vind is die van het delen. Steeds meer mensen zien in dat het noodzakelijk is om te gaan van een bezit economie naar een gebruikseconomie. Van hebben, hebben, hebben, naar delen, gebruiken en uitwisselen. Waarom zou je een gereedschapskist kopen en eens in de 2 maanden gebruiken terwijl de buurman diezelfde kist ook zo weinig gebruikt? Veel initiatieven maar nog weinig impact helaas.
Een andere verandering waar ik sterke interesse in heb. En meer over zal gaan bloggen. Is het zogenaamde ‘internet of things’. Over een aantal jaar zijn niet alleen computers met internet verbonden, maar alle producten die er bestaan. Door middel van sensoren en chips zullen deze producten allemaal worden verbonden. Hoe gaaf is het als we nooit meer teveel produceren of bijvoorbeeld nooit meer het raam ongemerkt open laten staan.
Je leest het, voldoende inspiratie om te schrijven. Tot snel!

2 antwoorden
  1. Wouter
    Wouter zegt:

    Waanzinnig leuk stuk! Leest al weer net zo makkelijk weg als je blogs over je wereldreis! Je weet me te boeien met je spinsels en tegelijkertijd trigger je me om in gesprek te willen treden over de besproken onderwerpen, knap! Ga zo door!
    NB, ik denk dat die straatkrantverkoper enerzijds meer verdient dan die krantenverkoper. Anderzijds denk ik dat zijn keuze voor straatkrantverkoper voortkomt uit het verlangen van vrijheid en “ondernemerschap”.. Wellicht een spinsel waard voor 1 van je volgende blogs!

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] coenchange Verandering is de enige constante « blijven verbazen…. […]

Reacties zijn gesloten.