vreemdeEen groot gedeelte van wat wij dagelijks doen wordt geleid en ingegeven door onze persoonlijke aannames.  Invullen wat anderen  denken, geloven, voelen en willen. Probleem is dat onze assumpties in heel veel gevallen onjuist zijn. De oplossing is simpel, doeltreffend en heeft een zeer prettige bijkomstigheid.
We zouden allemaal gelukkiger zijn als we ‘gewoon’ meer met elkaar praten, echt naar elkaar luisteren. Maar dat is niets nieuws onder onze herfstachtige wolkendek. Toch doen we het niet! Vanuit veranderkunde is de verklaring dat ons huidige gedrag blijkbaar voldoende oplevert of het nieuwe andere gedrag teveel kost of te weinig resultaat garandeert.
Hier komt de truc: Als je je nou eens richt op al die vreemde mensen die je op een dag tegenkomt. Personen die je nog niet eerder hebt gezien of gesproken. Is het jou weleens opgevallen dat wanneer wij nieuwe contacten leggen wij onze vrolijke en vriendelijke IK presenteren? Als je terugdenkt aan de spontane gesprekken met vreemden de afgelopen tijd, hoevaak was dit negatief? Twee gesprekspartners met zo’n positief startpunt maakt dat een fijne ontmoeting een hoge ontstaanskans heeft. Tel daarbij op dat onze gevoelens worden bepaald door wat we doen (en dus niet andersom wat veel aangenomen wordt). Een plotseling gesprek leidt er bij mij toe dat ik nieuwe interessante contacten leg, mijn mening over iemand actualiseer en hier vervolgens ook met een gelukkig gevoel wegloop. Prettig toch?
Ga jij de uitdaging aan? Probeer het zometeen. Op straat, bij de Albert Heijn, op het werk of ergens anders. Leuk als je je ervaring deelt door middel van een post onder.
Let op! nu beschikbaar voor jou: Heb jij ook behoefte aan jouw wekelijkse dosis prikkeling, verbazing en tips? Schrijf je dan nu in voor de persoonlijke emailnotificatie. Altijd op de hoogte van nieuwe posts (max 1 per week).