globaliseringGlobalisering, digitalisering en sterk opkomende en concurrerende economieën zijn bewegingen die al een paar jaar zichtbaar zijn. Wat merken wij daar nou eigenlijk van in ons dagelijks leven? Nu pas wordt het echt mogelijk om hier voordeel uit te halen. Hoe dan? In deze blog als kerstkado drie tips die jou veel geld en tijd kunnen besparen.
Odesk.com
Heb je weleens opdrachten waarvoor je Nederlands advies en support te duur vindt? Of waarbij het puur ‘handjes’ voor een klus betreft? Ga naar deze internationale site met een gigantisch aantal freelancers en post je opdracht. Uurprijs start vanaf 2 US dollar. Dit kan omdat mensen vanuit de Filipijnen tot aan Noord Amerika kunnen matchen. Handig als je bijvoorbeeld een lijst van alle Linkedin profielen in Nederland wilt, bijvoorbeeld van personen die als functie brandmanager hebben. Voor een schijntje een mooie leadlijst. Ook een vertaling, wordpress advies of logo design zijn mogelijk. Deze freelancers werken vooral op urenbasis.
Misterclipping.com
Het is een veelgehoorde opmerking, die rare collega op de achtergrond of dat puistje ‘Photoshoppen’ we wel even. De term wordt veel meer gebruikt dan dat er mensen zijn die echt in staat zijn om dit programma toe te passen. Masterclipping is de oplossing. Maak een opdracht aan, bijvoorbeeld ‘plaats dat hoofd op dit lichaam’, upload je foto’s en bij akkoord met de offerte (vanaf 1 US dollar) wordt de foto dezelfde dag bewerkt en retour gezonden. Met tevredenheidsgarantie.
Fiverr.com
Inspreken van een film of presentatie, heb je dat weleens gedaan? Waarschijnlijk niet. Vaak voelt het gênant en amateuristisch om je eigen stem op te nemen en terug te horen. Op Fiverr.com kun je veel soorten diensten afnemen zoals logo ontwerp, filmpje opnemen of portret teken. Maar de mooiste is de professionele Engels-Amerikaanse voice-over voor 5 US Dollar. Jij stelt je tekst op, verstuurt die en je ontvangt binnen een dag een bestand die jij zo achter je Prezi, Powerpoint of film kunt plakken. Jouw presentatie promoveert direct naar een zeer ‘professioneel niveau’. En dat allemaal voor een vaste prijs per opdracht.
Happy Christmas to you all! Met onderstaand filmpje moet dat lukken.